Ryan Gomes potpisao za Laboral Kutxu
Foto: EPA

Veliko pojačanje za Laboral

Ryan Gomes potpisao za Laboral Kutxu

M. Šljivak

Iskusni američki košarkaš Ryan Gomes (31) potpisao je ugovor sa španskom Laborak Kutxom.

Nekadašnji student univerziteta Providence, koji je imao zapaženu karijeru u NBA ligi, potpisao je jednogodišnji ugovor s timom iz Vitorije.

Laboral Kutxa će mu biti drugi tim u Evropi. Ranije je nastupao za njemački Artland, a proteklu sezonu je nastupao za Oklahomu City Thunder.

Mala minutaža koju je ovaj krilni košarkaš dobivao pored Kevina Duranta uzrokovala je male prosjeke, pa je u prošloj sezoni ubacivao tek poen po utakmici.

Sezonu karijere je igrao u dresu Minnesote (13.3 poena po utakmici), a ukupno je u karijeri na nešto više od 10 poena i gotovo pet skokova po utakmici.

Pored Oklahome i Minnesote igrao je za Boston i Los Angeles Clipperse...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije