Sacramento četiri mjeseca bez Garcije
Francisco Garcia je prošle sezone bio ponajbolji igrač Kingsa

NBA vijesti

Sacramento četiri mjeseca bez Garcije

Samo petanestak dana pred početak nove sezone, Sacramento Kingsi su ostali bez jednog od svojih najboljih igrača, Francisca Garcije, koji bi zbog povrede ručnog zgloba mogao pauzirati oko četiri mjeseca. Biće to veliki hendikep  za ionako slabe Kingse.

Garcia je operaciju obavio u subotu u UC Davis Medical Centru, a prema prvim prognozama mogao bi pauzirati četiri mjeseca, ali nije isključeno da oporavak potraje i duže, javili su članovi liječničkog tima.

Garcia je povredu vukao od ranije, ali nije imao problema igrati. Ipak, na treningu u petak prilikom dizanja tega pogoršao je povredu, pa je Garcia hitno morao napustiti trening i uputiti se u bolnicu, gdje mu je već narednog dana izvršena operacija.

Garcia je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Sacramenta. Imao je statistiku od 12,7 poena, 3,4 skoka i 2,3 asistencije u 65 utakmica koliko je odigrao za Kingse. Ovog ljeta igrao je na prvenstvu Amerike za Dominikansku Republiku i bio jedan od najboljih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti