Sacramento Kingsi uručili otkaz Williamsu

Saradnja kratko trajala

Sacramento Kingsi uručili otkaz Williamsu

Sacramento Kingsi raskinuli su ugovor sa Markucusom Williamsom, potvrđeno je na zvaničnoj klupskoj stranici.

Ovaj 32-godišnji playmaker je sa Sacramento Kingsima potpisao ugovor prije nekoliko sedmica, međutim klub iz Kalifornije mu se poslije samo dva odigrana meča zahvalio na saradnji. 

Williams je sa NBA ekipom imao kratkoročan ugovor, po kojem se najprije morao dokazati stručnom štabu i čelnicima kluba, ali se takvi ugovori obično završavaju raskidom, kao i u ovom slučaju. 

Umjesto Williamsa, Sacramento Kingsi su odlučili priliku pružiti bivšem košarkašu Cedevitu Davidu Stocktonu. 

Podsjećanja radi, Williams je studirao na Connecticutu, a 2006. godine na NBA draftu izabrali su ga New Jersey Netsi. U karijeri je ranije igrao još za Crvenu zvezdu, Budućnost, Lokomotiv, Unicaju, Enisey, Memphis, Golden State...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi