SAD razbile Dominikansku Republiku

Prijateljska utakmica

SAD razbile Dominikansku Republiku

E. Škorić

Američka košarkaška reprezentacija razbila je sa 105:62 Dominikansku Republiku u prijateljskom susretu koji je odigran u srijedu navečer.

Reprezentaciji SAD-a nema ravnog protivnika i tu nema ništa novo. Amerikanci su s lakoćom savladali Dominikansku Republiku, a povrijeđeni Derick Rose nije nastupao za SAD.

Njegovo mjesto zauzeo je Kyrie Irving, koji je na startu pogodio svih pet šuteva, a na kraju je ubacio 12 poena. James Harden je ubacio 12 poena u liminitranom vremenu za igru, dok su Rudy Gay i DeMar DeRozan ubacili po 13 poena.

Dominikanci su igrali bez najboljeg igrača, centra Atlanta Hawksa, Al Horforda, koji se oporavlja od povrede. Francisco Garcia, košarkaš Houston Rocketsa, ubacio je 14 poena za Dominikansku Republiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.