Finci također imaju pobjedu

Salin: Želimo u drugi krug, moramo pobijediti BiH

M. Šljivak

Sasu Salin, finski košarkaški reprezentativac, govorio je za SportSport.ba o predstojećoj utakmici sa Bosnom i Hercegovinom.

Finskoj slijedi bitna utakmica protiv naše reprezentacije, koja se vratila u život pobjedom nad Izraelom.

"Igrao sam protiv nekih od bh. igrača. Imamo dan da ih skautiramo i mislim da ćemo spremno dočekati taj meč", rekao je Salin, te je još dodao:

"Naravno da želimo pobjedu. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, naredna je Bosna i Hercegovina, te želimo i protiv njih da pobijedimo".

Cilj Finske?

"Prije Evropskog prvenstva smo imali cilj da prođemo grupu. Sada nakon pobjede na Rusijom smo korak bliže tom cilju. Kasnije ćemo vidjeti šta možemo".

Salin je protiv Rusije ubacio 16 poena, a na Eurobasketu je na prosjeku 14.7 poena ubačenih po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije