"Šaljite 15 aviona, ovi ovdje nisu normalni"
Foto: EPA

Slovenački komentator u potpunom ludilu

"Šaljite 15 aviona, ovi ovdje nisu normalni"

E. Škorić

Stručni komentator slovenačkog Kanala A i otac Luke Dončića, Saša Dončić, bio je u potpunom ludilu nakon pobjede Slovenije nad Španijom (92:72) u polufinalu Eurobasketa.

Slovenci su imali dobru podršku u Istanbulu, no komentator Saša Dončić u svoj toj euforiji pozvao je 15 aviona iz Slovenije.

"Pozivam vladu da sredi 15 ovlaštenih aviona. Razumijem da je to preskupo. Imam alternativno rješenje Pozivam da svi dođu, postoje i druga prevozna sredstva - autobusi, vozovi, brodovi, kamioni, paraglajderi...", kazao je Dončić.

"Postoji podrška ovdje, ali treba nam više navijača jer oni nisu normalni. U pozitivnom smislu, naravno".

Ko zna, možda mu Slovenska vlada ispuni želju, pa čarterima pošalje navijače da bodre reprezentaciju u finalu, gdje će igrati protiv Srbije ili Rusije. 

Goran Dragić, Luka Dončić i društvo su definitivno zaslužili sve to, jer su napravili historijski rezultat i moćnu Španiju ostavili bez finala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi