Samardo Samuels novi igrač Barcelone
Foto: EPA

Dvije godine u Barceloni

Samardo Samuels novi igrač Barcelone

M. Šljivak

Ekipa Barcelone dovela je u svoje redove doskorašnjeg košarkaša Armanija iz Milana Samarda Samuelsa.

Košarkaš s Jamajke dogovorio je saradnju s Barcelonom prethodnih dana, a danas je službeno potpisao dvogodišnji ugovor s viceprvakom Španije.

Prethodne dvije godine 26-godišnji krilni centar je s dosta uspjeha nastupao za Armani iz Milana. Ipak, iako je na stolu imao novi ugovor od italijanskog kluba, odlučio se na odlazak, te je prihvatio poziv Barcelone.

Samuels će biti veliko pojačanje pod košem za Barcelonu, a katalonski velikan će biti treći evropski tim za kojeg će nastupati.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Pored Armanija, igrao je još za Hapoel Jerusalem, a jedno vrijeme je proveo i u NBA ligi, gdje je nosio dres Cleveland Cavaliersa.

Prošle sezone je u dresu tima iz Milana ubacivao preko 13 poena uz pet skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti