"Samo jedan tim na kraju pobjeđuje, a ostalih 29 su tužni"

Trener San Antonio Spursa Gregg Popovich

"Samo jedan tim na kraju pobjeđuje, a ostalih 29 su tužni"

D. Rakanović

Trener San Antonio Spursa Gregg Popovich oduševljen je što je njegova ekipa uspjela proći u konferencijsko finale. 

Spursi su deklasirali Rocketse sa 114:75 u šestoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije i sa 4:2 u pobjedama se plasirali u finale Zapada gdje će igrati protiv Golden State Warriorsa

“Oduševljeni smo jer smo uspjeli da prođemo. Čestitam Rocketsima na sjajnoj sezoni. Samo jedan tim na kraju pobjeđuje, a ostalih 29 su tužni. Ovo je bilo veče poslije kojeg se može reći da mi nismo toliko dobri koliko smo izgledali, a oni nisu bili tim koji su ljudi navikli da gledaju. Dešava se tu i tamo, oni su sjajan tim, opasan i dobar“, rekao je Popovich. 

Spursi su deklasirali Houston uprkos izostancima Kawhija Leonarda i Tonyja Parkera. 

“Svi su podigli nivo, četiri-pet-šest momaka odigralo je dobre utakmice, nije kao da je jedan igrač dao 40 poena. Svi su doprinijeli, bila je to timska pobjeda, sa 32 asistencije i sedam izgubljenih lopti“, poručio je trener Spursa.

Večeras je blistao LaMarcus Aldridge sa 34 poena, a Popovich smatra da je pojačao ritam u doigravanju. 

“Pojačao je ritam u play-offu. Dolazi do dobrih pozicija, traži loptu, koristi svoje tijelo i ide do samog koša, ne ide linijom manjeg otpora da uvijek šutira s poludistance. I Pau je bio odličan na skoku, njegova dodavanja takođe su bila sjajna“, rekao je Popovich.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi