Šampion jedva protiv Markovića

Trijumf Valencije protiv Tenerifa

Šampion jedva protiv Markovića

M. Šljivak

Košarkaši Tenerifa koje s klupe predvodi legenda bh. košarke Nenad Marković doživjela je prvi poraz u novoj sezoni ACB lige.

Ovaj tim je u 3. kolu na svom parketu poražen od aktuelnog prvaka Valencije rezultatom 70:67 u jednoj jako dobroj utakmici.

Od početka ovog meča je viđena neizvjesna košarka. Tenerife su jako dobro radile posao na parketu, ali je Valencia nakon deset minuta igre imala dva poena prednosti, 18:20.

Ekipe su se smjenivale u vodstvu i tokom druge četvrtine. Ekipa Nenada Markovića je međutim odradila jako dobar posao u finišu prvog poluvremena i na odmor su otišli sa tri poena prednosti, 37:34.

Izjednačena igra viđena je i u nastavku. Igralo se koš za koš, ali je Valencija u samom finišu uspjela da prelomi meč u svoju korist i da dođe do pobjede u ovom meču.

Do pobjede je Valenciju vodio Erick Green sa 18 poena, dok je kod Tenerifa Mateusz Ponitka unacio 14 poena.

Adin Vrabav nije igrao u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi