San Antonio deklasirao Houston i prošao u finale Zapada
Foto: EPA

Spurse u finalu očekuju Warriorsi

San Antonio deklasirao Houston i prošao u finale Zapada

D. Rakanović

Košarkaši San Antonio Spursa deklasirali su Houston sa 114:75 i sa 4:2 u pobjedama se plasirali u finale Zapadne konferencije NBA lige. 

Houston je neslavno završio sezonu u svom Toyota centru, Spursi su i bez Kawhija Leonarda ponizili Rocketse.

Od prve minute Spursi su nametnuli svoj ritam, i preko Aldridga u prvom poluvremenu stvarali prednost. dok je na drugoj strani Harden odigrao neprepoznatljivu utakmicu, jer je u prvom poluvremenu šutnuo samo dva puta iz igre.

Početkom drugog perioda Spursi su stvorili dvocifrenu prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice. Naprotiv, prednost je rasla iz minuta u minut do maksimalnih 42 poena prednosti. 

U pobjedničkoj ekipi istakao se LaMarcus Aldridge sa 34 poena, uz 12 skokova. Jonathon Simmons je ubacio 18 poena, dok je Patty Mills dodao 14. Dejounte Murray je postigao 11 poena, uz deset skokova, dok je Pau Gasol dodao 10 poena, uz 11 skokova, pet asistencija i tri blokade. 

Kod Houstona Trevor Ariza je postigao 20 poena. Clint Capela je ubacio 15 poena i imao 12 skokova, dok je James Harden imao samo deset poena (2/11 šut iz igre), tri skoka, sedam asistencija i čak šest izgubljenih lopti. 

Spursi će u finalu igrati protiv Golden State Warriorsa, a prva utakmica na rasporedu je već u nedjelju, a domaćin će biti Warriorsi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije