San Antonio i Golden sigurni, poraz Denvera
Foto: EPA

NBA predsezona

San Antonio i Golden sigurni, poraz Denvera

S. Bošković

Golden State Warriorsi su bili bolji od Dallas Mavericksa rezultatom 133:103, te tako došli do druge pobjede u četiri meča. 

Ratnici su već nakon prvih 12 minuta igre imali prednost od 16 poena, ali se ta prednost istopila do poluvremena na kojem je bilo sve tri poena više za goste. Ipak, Warriorsi su u trećoj četvrtini bili bolji s rezultatom 34:22, a u posljednjoj dionici postigli su 34 poena, a primili 19. 

Sjajan je bio Step Curry koji je za 31 minutu na terenu ubacio 29 poena, dok je Kevin Durant ubacio četiri poena manje. Kod Dallasa najraspoloženiji je bio Matthews s 19 poena. 

San Antonio Spursi su u jednom odličnom meču s 101:97 bili bolji od Toronto Raptorsa. LaMarcus Aldridge je za Spurse ubacio 20 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio DeRozan s 28 poena. 

Denver Nuggetsi su na domaćem parketu poraženi od Washington Wizardsa s 109:104. Domaćinu nije pomogao ni sjajni Nikola Jokić koji je ubacio 29 poena.

Posljednji meč večeri odigran je između Sacramento Kingsa i Phoenix Sunsa, a pobjeda je rezultatom 117:115 otišla na stranu Sunsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije