San Antonio i LA Clippers nastavili s pobjedama

NBA liga

San Antonio i LA Clippers nastavili s pobjedama

U noći s ponedjeljka na utorak odigrano je osam utakmica u NBA ligi.

Favorizovane ekipe uglavnom nisu imale problema da dođu do novih pobjeda što se posebno odnosi na Los Angeles Clipperse, koji su slavili nad Brooklynom sa 127:95, i San Antionio Spurse koji su savladali Miami sa 94:90.

Clippersi su upisali svoju desetu pobjedu u jedanaest utakmica, a najbolji na parketu su bili Paul sa 21 i Griffin sa 20 poena, dok je sa druge strane Bogdanović ubacio 18. San Antonio je sinoć došao do svog osmog trijumfa u sezonu a najefikasniji u ekipi Spursa bio je Leonard sa 24 poena. Waiters iz Miamija je predvodio listu strijelaca sa 27 poena, dok je Whiteside dodao 23.

Indiana je na svom parketu savladala Orlando rezultatom 88:69, Detroit je bio bolji od Oklahome sa 104:88 (Westbrook 33p), dok je New York slavio protiv Dallasa sa 93:77 (Anthony i Porzingis po 24p).

New Orleans je u vrlo zanimljivoj utakmici savladao Boston sa 106:105 (Davis 25p - Thomas 37p), Houston je bio bolji od Philadelphije sa 115:88 (Harden 33p, 9as), dok je memphis kao gost pobijedio Utah sa 102:96 (Gasol 22p).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi