San Antonio na krilima Leonarda razbio Memphis
Foto: EPA

Leonard dominirao na prvoj utakmici

San Antonio na krilima Leonarda razbio Memphis

D. Rakanović

San Antonio Spursi ubjedljivo su savladali Memphis sa 111:82 i tako poveli sa 1:0 u seriji. 

Spursi su u svom AT&T Centru vrhunskom igrom u drugom poluvremenu riješili pitanje pobjednika i došli do zaslužene pobjede, iako se nije moglo pretpostaviti da će pobjeda biti ovoliko ubjedljiva na osnovu prvih desetak minuta utakmice.

Memphis je bolje otvorio utakmicu, u desetoj minuti utakmice imao 13 poena prednosti (28:15), ali Spursi do kraja prvog perioda uspijevaju smanjiti prednost na pet poena zaostatka (25:30). U drugoj četvrtini Spursi uspijevaju da preokrenu rezultat u svoju korist, na veliki odmor su otišli sa tri poena prednosti (52:49). San Antonio bolje ulazi u treću četvrtinu i odličnom igrom odlazi na dvadeset poena prednosti (84:64), te rješavaju pitanje pobjednika. U posljednjem periodu izabranici Gregga Popovicha ne posustaju, te na tri minute do kraja utakmice imaju maksimalnu prednost od 36 poena, ali do kraja utakmice Memphis je uspio da malo smanji zaostatak.

Spurse je do pobjede predvodio Kawhi Leonar sa 32 poena i pet asistencija. Pratili su ga LaMarcusAldridge sa 20 poena i šest skokova, te Tony Parer sa 18 poena. 

Kod Mempisa se istakao Mark Gasol sa 32 poena, a dvocifreni su bili još samo Mike Conley sa 13 poena i Andrew Harrison sa 10.

Drugi meč serije na rasporedu je 18. aprila u San Antoniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi