San Antonio nakon produžetka savladao Houston
Foto: EPA

Teksaški obračun opravdava očekivanja

San Antonio nakon produžetka savladao Houston

San Antonio Spursi su u napetoj završnici pete utakmice play-off serije protiv Houston Rocketsa uspjeli doći do važne pobjede rezultatom 110:107 i tako povesti u seriji sa 3-2.

Spursi su meč u svojoj AT&T Areni otvorili odlično, te su polovinom prve četvrtine uspjeli doći do devet poena prednosti, što će biti i najveće vodstvo koje će imati tokom utakmice.

Međutim krajem prvog dijela Houston dodaje gas i do kraja prvog poluvremena gledamo rezultatski neizvjesnu utakmicu.

Treći period pripada Rocketsima koji stižu do svoje najveće prednosti od, takođe, devet poena razlike, ali ova nešto značajnija prednost kratko traje, Spursi ne dozvoljavaju Houstonu da nametne svoju igru i početkom zadnje četvrtine ponovo vode domaćini.

Polovinom zadnjeg perioda vodstvo preuzima Houston, ali se ulazi u napetu završnicu u kojoj San Antonio ostaje bez Kawhija Leonarda zbog povrede zgloba, ipak Spursi imaju i napad za pobjedu, ali komplikuju pa Mills ne uspijeva na vrijeme uputiti trojku.

Rezultat nakon četiri četvrtine je bio 101:101 pa se otišlo u produžetke. U produžecima opet zanimljivo, Beverley pogađa trojku za prednost Houstona, ali San Antonio uzvraća preko Simmonsa koji pogađa dva slobodna bacanja, a zatim prednost Spursima trojkom donosi Green.

Anderson uzvraća trojkom za Houston, ali opet Green preuzima stvari u svoje ruke i pogađa uz faul. Isti igrač će nešto kasnije pogoditi jedno od dva slobodna bacanje te će na taj način dati priliku Houstonu za izjednačenje.

U zadnjoj sekundi je James Harden primio loptu i pokušao uputit šut za tri poena, ali ga, sa leđa, blokira sjajni Ginobili i tako osigurava pobjedu za svojoj ekipi.

Najefikasniji kod Spursa je bio Leonard, on je upisao 22 poena, 15 skokova i četiri asistencije. Patty Mills je dodao 20, Aldridge 18, a Danny Green 16 poena.

Novi tripl-double Jamesa Hardena nije bio dovoljan za Rocketse, Harden je zabilježio 33 poena i po 10 skokova i asistencija. Odlični Beverley je ubacio 20, a Ryan Anderson 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi