San Antonio pregazio Miami i poveo sa 3-1

Vrlo važna pobjeda za Popovicha i ekipu

San Antonio pregazio Miami i poveo sa 3-1

San Antonio je još jednom savladao Miami i tako došao nadomak osvajanja NBA lige. Ovaj put bilo je 107-86, a igrači Greg Popovicha su sada u situaciji da imaju dvije "match lopte" u svojoj dvorani.

Od starta je mirisalo na pobjedu Spursa jer je već nakon prve četvrtine bilo 9 razlike, a tih 9 je poraslo na 19 na kraju poluvremena. Veliku širinu u igri imali su gosti jer je nekoliko pojedinaca bilo na nivou. Ponovo je sjajan bio Leonard koji je na kraju utakmice ubacio 20 poena i tome dodao 14 skokova, ali nije mnogo zaostajao ni Tony Parker sa 19. Sjajni su posao odradili i igrači sa klupe, prvenstveno Mills i Ginobili koji su dodali kombinovano 21 poen. Duncan je zabilježio double-double, 10 poena i 11 skokova.

Nakon širine Spursa, pogled na statistiku Heata govori samo jednu stvar - Lebron nije mogao sam. James je ubacio 28 poena ali šta to vrijedi kada su Wade i Bosh odigrali ispod svog prosjeka. Wade je imao šut 3 od 13 i ubacio samo 10 poena, dok je Bosh bio nešto bolji i sa 5-11 imao 12 na kontu. 

Ekipa San Antonia je do kraja čuvala veliku prednost i zabilježila važnu pobjedu. Na kraju je bilo 107-86 a odluka o osvajaču NBA lige mogla bi pasti već u narednoj utakmici kada Spursi imaju prvu priliku da okončaju seriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.