San Antonio razbio Cleveland

Leonard predvodio Spurse

San Antonio razbio Cleveland

D. Rakanović

San Antonio Spursi su noćas u svom AT&T centru deklasirali Cleveland Cavalierse rezultatom 103:74.

Trebao je ovo biti veliki okršaj ove dvije ekipe, ali su Spursi razbili Cavalierse. Utakmica je riješena već tokom druge četvrtine kada je San Antonio stvorio prednost od 24 poena, a koju je do kraja utakmice lagano sačuvao. 

Kawhi Leonard predvodio je Spurse sa 25poena ,uz po šest skokova i asistencija, te tri ukradene lopte. LaMarcus Aldridge i Pau Gasol su postigli po 14 poena, dok je Manu Ginobili dodao 12.

Kod Clevelanda se istakao LeBron James sa 17 poena, uz po osam asistencija i skokova. Dvocifren je još samo bio Tristan Thompson sa 11 poena i sedam skokova. Ono što će zabrinuti mnoge fanove Clevelanda je povreda Jamesa, kojeg je laktom u leđa udario David Lee krajem treće četvrtine, nakon čega je James izašao sa parketa i nije se vraćao u igru. 

Kevin Love i Kyrie Irving su kombinovano pogodili samo osam šuteva iz 25 pokušaja, Love je postigao devet, a Irving osam poena. U sivilo ekipe se priključio i JR Smith koji je za tri poena šutirao 1 od 6, a postigao je ukupno 5 poena.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi