Sarajlija Suton potopio prvake

NCAA Sweet Sixteen

Sarajlija Suton potopio prvake

Sarajlija Goran Suton, član NCAA ekipe Michigan State Spartans, bio je najbolji igrač u pobjedi svog tima nad aktuelnim prvacima Kansas Jayhawksima.

Košarkaš Michigena, kojeg od prošle godine pratio selektor bh. nacionalnog košarkaškog tima Mensur Bajramović, bio je najbolji pojedinac susreta osmine finala NCAA turnira (Sweet Sixteen) u kom je njegova ekipa napravila ogroman posao, savladavši rezultatom 67:62 jednu od najuspješnijih NCAA ekipa svih vremena i aktuelnog prvaka univerzitetske lige – Kansas City Jayhawkse.

Suton je na parketu proveo 33 minuta, za koje je ubacio 20 poena (šut za dva: 8/16, slobodna bacanja 3/3), te sjajan nastup upotpunio i sa 11 skokova. Ovaj je centar rođen u Sarajevu 11. avgusta 1985. godine, a u ratnim je godinama napustio Bosnu i Hercegovinu i odselio se u Michigen, gdje i danas živi.

Od ostalih susreta, vrijedi izdvojiti pobjedu (72:60) Connecticuta, prvog nosioca regije Zapad, nad Purdueom. Arizona je nastradala u duelu sa Louisvilleom. Wildcatsi su poraženi sa čak 39 poena razlike (64:103) što im je jedan od najtežih poraza u istoriji. Oklahoma nije imala problema u dvoboju sa Syracuseom (84:71), dok je slavna North Carolina  ostvarila uvjerljivu pobjedu nad Gonzagom rezultatom 98:77.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.