Šarić: U sportu se računaju samo pobjednici
Foto:EPA

Hrvatski košarkaši razočarani nakon poraza

Šarić: U sportu se računaju samo pobjednici

S. Bošković

Hrvatska je u okviru drugog kola grupe C Evropskog prvenstva u košarci poražena od reprezentacije Grčke, u triler završnici, rezultatom 72:70.

Hrvatska je imala prednost od šest poena razlike do zadnje četvrtine, a onda su reprezentativci Grčke zaigrali bolje, te preokrenuli rezultat i na kraju slavili.

Izbornik Hrvatske, Velimir Perasović nije bio zadovoljan.

"Imam osjećaj da se na kraju osjetio umor.  Igrači koji su u prvom poluvremenu sjajno igrali, kasnije su teže odrađivali situacije koje su u početku išle dosta lakše."

Istako je da Grčka ima mnogo kreativnih igrača, te da su u samoj završnici došli do veoma laganih poena. Komentirao je Perasović i rani problem Šarića sa ličnim greškama, te narednog protivnika Makedoniju.

"Ne želim se sad vaditi na to, ali činjenica je da je u trećoj minuti do tog trenutka naš najbolji igrač imao već dva prekršaja i to nas je sigurno presjeklo. Treba zaboraviti ovu utakmicu, probat se što bolje spremiti i dobiti Mekedoniju", zaključak je Perasovića.

Kapiten reprezentacije Hrvatske, Roko Leni Ukić, bio je ljut zbog poraza.

"Nisam čovjek koji jako teško trpi poraze, ali ovo mi nije dobro palo. Posljednjih pet minuta vidjelo se da više nemamo nimalo snage, svu smo energiju potrošili. Dobro smo nadoknadili izostanke Tomasa i Bojana, ali zadnjih pet minuta Grci su nas ulovili na svoje finte. Imali smo sjajnu atmosferu i podršku tijekom utakmice i ovo je velika šteta".

"Ovaj poraz ostavit će posljedice zbog naporne završnice, ali moramo se oporaviti i odigrati muški u nastavku te kapitalizirati kvalitetu koju imamo", zaključio je Ukić.

Dario Šarić je ubacio 11 poena, te smatra da su njegovi suigrači odigrali dobro, ali da je nedostajao dodatni korak za pobjedu.

"Možete reći da smo igrali dobro, ali u sportu se računaju samo pobjednici. Moramo naredne utakmice odraditi kako treba, pa u četvrtfinalu i polufinali konačno napraviti taj toliko željeni iskorak."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.