Sarica: Pau Gasol je primjer za buduće generacije

Selektor reprezentacije Turske

Sarica: Pau Gasol je primjer za buduće generacije

D. Rakanović

Reprezentacija Španije je eliminisala sa Eurobasketa domaćina Tursku. Španci su u osmini finala bili bolji rezultatom 73:56. 

Selektor Turske Ufuk Sarica nakon meča iskazao je divljenje prema legendi španske košarke Pauu Gasolu.

Iako se Gasol mučio protiv agresivne i dobro organizovane odbrane postigavši 11 poena iz sedam šuteva, Sarica je odlučio početi konferenciju za novinare javno pohvalivši starijeg Gasola. 

"Prije svega moram da izrazim svoje poštovanje prema španskom timu, a naročito prema starijem Gasolu. On ima 37 godina i odlučio se da sa reprezentacijom prođe kroz intenzivne ljetnje pripreme za Eurobasket. Poslije naročito duge i naporne sezone, on se bori za svoj tim, a saigrači ga prate. To je pravi primjer za buduće generacije i stvar koju moram da istaknem“, rekao je Sarica.

Turski selektor istakao je da je utakmica bila veoma teška. 

"Želio bih da čestitam i svom timu na trudu. Današnja utakmica je bila veoma teška, a pritisak je bio veliki. Dok smo se borili za medalje to nisam spominjao, ali sada moram da kažem da je kapacitet ovog tima dosta limitiran. Uprkos tome mi smo se borili do samog kraja. Nismo imali ni sreće u nekim trenucima, trojka Meliha Mahmutoglua nesrećno je izašla iz obruča. Prikazali smo sjajan borbeni duh i to iskustvo će nam mnogo koristiti na budućim turnirima“, naveo je Sarica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi