Sato MVP prve noći Playoffa Eurolige
Romain Sato

Video

Sato MVP prve noći Playoffa Eurolige

Najkorisniji igrač prve utakmice Playoffa Eurolige je Romain Sato, igrač Montepaschi Siene koja već večeras igra revanš susret u Grčkoj, protiv Panathinaikosa.

Iako svojoj ekipi nije uspio obezbijediti pobjedu, Sato je odigrao izvrsnu partiju protiv Panathinaikosa, te ubacio 29 poena (7/10 za 2, 2/3 za 3 i 9/11 sa linije slobodnih bacanja). Svoju noć sato je upotpunio i sa 9 skokova te po 2 asistencije i ukradene lopte za ukupni index 40. Zanimljivo, drugi najkorisniji igrač četvrtfinalsnih susreta je njegov saigrač, Terrell McIntyre za 27 poena i 6 skokova, te isto toliko asistencija. Sato i McIntyer imaju priliku za “popravni”, a ako im se i ostatak ekipe pridruži Panathinaikos bi vrlo lako moga biti poražen na svom terenu.


Playoff Eurloige nastavlja večeras, revanš susretima u kojima će CSKA, Olympiacos, Panathinaikos i Tau Ceramica našeg Mirze Teletovića pokušati doći do velike 2:0 prednosti i primaći se samo na korak do Final Foura.

Večeras igraju:

18:15 CSKA Moscow - Partizan
19:45 Olympiacos - Real Madrid
20:45 Regal Barcelona - Tau Ceramica
20:45 Panathinaikos - Montepaschi Siena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.