Scariolo: Gasol je najbolji centar na svijetu

Selektor Španije hvali svog izabranika

Scariolo: Gasol je najbolji centar na svijetu

Sergio Scariolo, trener moskovskog Khimkija i selektor španske reprezentacije, kaže da je razočaran izborom Paua Gasola u treću petorku NBA lige, jer smatra da Pau zaslužuje biti u prvoj.

„Moje lično mišljenje je da, uz dužno poštovanje prema Dwightu Howardu i Amareju Stoudemireu, Pau Gasol zaslužuje biti ispred njih. Ne radi se samo o statistici, nego i o tome koliko neko doprinosi timu“, rekao je Scariolo koji sa Khimkijem trenutno igra polufinale ruskog košarkaškog prvenstva.

„Za mene je tim jači sa Gasolom, nego sa Howardom ili Stoudemireom. To se može vidjeti iz činjenice da su Lakersi postali pobjednička momčad dolaskom Gasola. Gasol je igrač koji doprinosi u mnogim stvarima, on je igrač koji ima sposobnost da igra peticu i četvorku, što nije slučaj sa ostalom dvojicom. Po meni on je najbolji centar na svijetu“, pun je hvale na račun centra Lakersa talijanski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.