Scariolo saopštio konačan spisak Španaca za Eurobasket

Scariolo saopštio konačan spisak Španaca za Eurobasket

D. Rakanović

Selektor Španije Sergio Scariolo saopštio je konačan spisak 12 igrača koji će braniti titulu prvaka Evrope na predstojećem Eurobasketu.

Posljednja dvojica koja su otpala sa spiska su Xavier Rabaseda i Sebas Saiz.

Španci iako na ovom prvenstvu će braniti titulu bez Sergija Llulla, Pau Ribasa, Victora Clavera, Ilimane Diopa i Nikole Mirotića, Španci su i bez njih prvi favoriti za zlato. 

Na spisku selektora Scariola nalaze se:  

Pau Gasol, Marc Gasol, Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro, Sergio Rodríguez, Guillem Vives, Fernando San Emeterio, Alex Abrines, Joan Sastre, Juancho Hernangómez, Willy Hernangómez i Pierre Oriola. 

Za Joana Sastrea, Juancha Hernangomeza i Pierrea Oriolu ovo će biti debi za nacionalnu selekciju na velikim takmičenjima. 

Španija igra u grupi C zajedno sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Češkom, Mađarskom i domaćinom Rumunijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi