Schilb pronašao angažman u Andaluziji
Foto: EPA

Bivši košarkaš Crvene Zvezde potpisao za Betis

Schilb pronašao angažman u Andaluziji

Iskusni američki krilni košarkaš Blake Schilb je pronašao novi angažman, te će u novoj sezoni nastupati za španski Real Betis.

Betis je na zvaničnoj stranici predstavio svoje novo pojačanje, ipak Schilb će, prije nego što se i formalno priključi treninzima ekipe, morati proći ljekarske preglede u Sevilji.

Ovaj 33-godišnji košarkaš je prošao program Univerziteta Layola, a u profesionalnoj karijeri je nastupao za Nymburk, Elan Chalon, Crvenu Zvezdu, Paris-Levallois, te Galatasaray, ekipu čiji je dres nosio protekle dvije sezone.

Ljubitelji košarke na ovim prostorima su Schilba upoznali u sezoni 2013/2014, kada je u dresu Crvene Zvezde pružao sjajne partije. U sezoni koju je proveo u dresu Zvezde u Euroligi je prosječno bilježio 12 ponea, 3.2 skoka i 3.5 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi