Scola napušta NBA ligu, ali nastavlja karijeru
Foto: EPA

Napušta najjaču ligu svijeta

Scola napušta NBA ligu, ali nastavlja karijeru

M. Šljivak

Legendarni argentinski košarkaš Luis Scola (37) napustiće NBA ligu nakon 10 sezona.

Iskusni krilni centar odigrao je proteklu sezonu za Brooklyn Netse, ali je iskreno priznao da se više ne vidi u najjačoj ligi svijeta.

Sjajni 37-godišnji košarkaš je najavio odlazak iz NBA, ali će karijeru nastaviti negdje drugo.

"Ne vidim se više u NBA ligi. Želim nastaviti igrati, ali iskreno sumnjam da ću nastaviti s igrama u NBA ligi", rekao je Scola.

Prethodnih 10 sezona je Scola bio član najjače lige svijeta. Pored Brooklyna igrao je za Houston, Phoenix, Indianu i Toronto, a na prosjeku je od 12 poena u preko 700 odigranih mečeva.

Scola je još jedan član zlatne generacije argentinskih košarkaša koja će uskoro u penziju i zauvijek će biti upamćen kao jedan od najboljih ikad u ovoj zemlji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi