Sedam poena košarkaša porijeklom iz BiH u pobjedi Bullsa
Foto: EPA

Dejan Todorović kroz Ljetnu ligu pokušava doći do NBA lige

Sedam poena košarkaša porijeklom iz BiH u pobjedi Bullsa

NBA Ljetna liga je u punom jeku, a svoj doprinos pobjedi Chicago Bullsa nad ekipom Philadelphija 76ersa dao je i jedan košarkaš porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Radi se o Dejanu Todoroviću, 23-godišnjem košarkašu rođenom u Mrkonjić Gradu, koji kroz Ljetnu ligu pokušava "zaraditi" ugovor sa nekom NBA ekipom.

Todorović je u pobjedi Bullsa nad 76ersima rezultatom 99:82, za 21 minutu na parketu, upisao sedam poena, te po jedan skok, ukradenu loptu i blokadu.

Ovaj mladi košarkaš je karijeru počeo u Sport Keyju iz Novog Sada, a 2011. godine odlazi u špansku Unicaju. Kao košarkaš Unicaje proveo je period od 2012. do 2014. godine na posudbi u Rinconu, nakon čega odlazi na posudbu u Bilbao za koji nastupa naredne dvije sezone, da bi prošle godine sa ovom ekipom potpisao trogodišnji ugovor.

Dejan Todorović se u prošlosti nalazio na širem spisku potencijalnih reprezentativaca BiH, ali se on odlučio sačekati poziv Srbije, ipak još uvijek nije upisao nastup za neku od državnim selekcija ove zemlje.

Najefikasniji igrač Chicaga, ali i susreta uopšte, bio je Brady Haslip sa 28 ubačenih poena. Haslip je 2015. godine nastupao u dresu Igokee, a u protekloj sezoni je bio član Raptorsa 905, "podružnice" Toronto Raptorsa u NBA razvojnoj ligi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi