Sedam poena Nurkića, Cedeviti derbi s Cibonom

Hrvatska liga

Sedam poena Nurkića, Cedeviti derbi s Cibonom

M. Šljivak

Veliki derbi u četvrtom kolu hrvatske Lige za prvaka odigrali su Cedevita i Cibona, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 79:77.

Cibona je dosta bolje otvorila meč. Nakon prvih 10 minuta igre imali su sedam poena prednosti (11:18), ali se Cedevita vratila u igru u drugoj četvrtini. Na poluvrijeme je Cibona otišla samo s jednim poenom prednosti, 37:36.

Nastavak je također donio dosta dobru košarku. Cedevita je nakon 30 minuta igre uspjela doći do  preokreta (61:59), da bi ovu prednost zadržali i do kraja, te su stigli do pobjede u velikom derbiju. 

Jusuf Nurkić je u dresu Cedevite upisao sedam poena uz sedam skokova. Nolan Smith je predvodio Cedevitu s 20 poena, dok je Dario Šarić na drugoj strani ubacio 28 poena.

Miralem Halilović je sa Zagrebom poražen od Alkara na domaćem parketu 84:80, a naš košarkaš je ubacio 13 poena. Dobar nastup je imao i Marko Šutalo, koji je u pobjedi Zadra nad Šibenikom 101:64 ubacio 11 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.