Sedmi uzastopni trijumf Bostona
Paul Pierce uspješniji od Turkoglua

NBA sezona

Sedmi uzastopni trijumf Bostona

Boston Celticsi su u Orlandu nadigrali Magic (90:80) i tako došli do sedme uzastopne pobjede koja ih vraća na lidersko mjesto. Iako su domaćini imali sjajno otvaranje, što se posebno odnosi na Howarda (11 poena, 11 skokova, 3 blokade) prvaci su timskom igrom anulirali prednost.

Kako je odmicao kraj utakmice stvari su dolazile na svoje mjesto, a Boston je u zadnjem periodu zahvaljujući Pierceu (27) stigao do trijumfa. Najefijkasniji igrač u timu Orlanda bio je Hidayet Turkoglu (22).

Lakersi su rutinskom igrom nadigrali Wizardse (117:97), a čak sedmorica igrača imala su dvocifren broj poena. Najviše je postigao Bynum koji je uz 23 koša dodao i 14 skokova. Bryant je postigao, za njega skromnih 11 poena, uz 4 skoka i 5 asistencija.
Jamison (19) i McGee (18) bili su udarne igre gostujućeg sastava.

Rezultati
Orlando Magic - Boston Celtics 80:90, Los Angeles Lakers - Washington Wizards 117:97.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.