Senzacija: FMP ostavio Partizan bez finala nakon 19 godina

Super liga Srbije

Senzacija: FMP ostavio Partizan bez finala nakon 19 godina

D. Vejo

Košarkaši Partizana poraženi su večeras i u drugoj utakmici polufinalne serije play-offa Super lige Srbije od FMP-a rezultatom 78:68, čime su ostali bez velikog finala nakon 19 godina.

Panteri su slavili u Železniku čime su stigli do konačnih 2:0 u polufinalnoj seriji te tako otvorili vrata velikog finala.

Porazom od FMP-a, crno-bijeli su okončali jednu eru koja je trajala skoro dvije decenije. 

Od prvog sudijskog zvižduka, domaćin je znao šta želi. Nakon prve dvije četvrtine, na semaforu dvorane u Železniku stajalo je plus 10 za domaćina (43:33).

U nastavku, Partizan je uspio konsolidovati redove, no, ni to nije bilo dovoljno da stignu prednost protivnika. FMP dobija treći kvartal rezultatom 21:20, pa tako prije početka posljednjeg perioda ima prednost od 11 poena (64:53).

Četvrta četvrtina bila je puka formalnost za dobro raspoloženog domaćina. Crno-bijeli su se trgnuli, te istu dobili rezultatom 14:15, ali snage za preokret nije bilo.

Partizan je večeras dokazao da se nalazi daleko od forme koja je ovaj tim krasila unazad nekoliko sezona.

U pobjedi FMP-a se istakao Davidovac sa velikih 19 poena, dok je to u redovima Partizana bio Hatcher sa 18, bh. košarkaš Adin Vrabac u svoju je statistiku upisao osam poena.

FMP će u finalu snage odmjeriti sa Crvenom zvezdom koja brani titulu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi