Senzacija: Makedonija u polufinalu!

Eurobasket: Oproštaj domaćina Litvanije

Senzacija: Makedonija u polufinalu!

Senzacija se desila! Domaćin Eurobasketa Litvanija neće vidjeti polufinale, nakon što je sjajna Makedonija slavila u četvrtfinalu rezultatom 67:65 (18:20, 12:14, 19:18, 18:13).

Košarkaška reprezentacija Makedonije napravila je najveći rezultat u svojoj istoriji, plasiravši se u polufinale Eurobasketa i to na kakav način! U četvrtfinalnom susretu Eurobasketa Makedonci su savladali domaćina Litvaniju rezultatom 67:65.

Nevjerovatno brzi naturalizovani Makedonac Bo McCalleb ponovo je bio najbolji u selekciji Makedonije sa 23 poena, dok je Vojdan Stojanovski ubacio 15 poena i to je postigao ubacivši pet trojki iz pet pokušaja.

Vlado Ilievski je ubacio 12 poena, a ključnu trojku je postigao u poslednjem minutu meča. Pero Antić je postigao osam poena uz osam skokova.

Litvanci su bili potpuno zaustavljeni u svom najjačem oružju: Šutu za tri poena, te su Makedoncima ubacili samo dvije trojke iz 15 pokušaja.

Makedonija će u polufinalu imati strašno tešku zadaću, a to je Španija. Međutim, ako su mogli protiv domaćina Litvanije i više od 10.000 domaćih navijača, možda će moći i protiv moćne Furije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.