Senzacionalno: Alba u Berlinu srušila NBA prvaka
Foto: EPA

Spursi poraženi od njemačkog kluba

Senzacionalno: Alba u Berlinu srušila NBA prvaka

E. Škorić

Njemački bundesligaš Alba je u Berlinu srušila NBA prvaka, momčad San Antonio Spursa.

Spursi su bili veliki favoriti protiv domaćeg tima u berlinskoj dvorani i malo ko bi mogao pretpostaviti da će Alba ostati neporažena. No, Nijemci su na kraju sa 94:93 savladali aktuelne NBA prvake.

San Antonio je vodio 26:18 nakon prve četvrtine, u drugoj je Alba bila nešto bolja (29:28), a u drugom poluvremenu gosti su bili neefikasni, pa su poraženi sa 94:93.

Redding je ubacio trojku za vodstvo Spursa 93:92 na pet sekundi do kraja, ali je Jamel McLean u zadnjoj sekundi položio za pobjedu Albe.

Upravo je McLean bio najefikasniji Albin igrač sa 18 poena i 10 skokova. Alex Renfoe i Clifford Hammonds su ubacili po 15 poena.

Sjajan je bio Francuz Tony Parker u redovima Spursa sa 28 poena, dok je Kawhi Leonard, MVP NBA lige, ubacio 14 uz sedam skokova. I Tim Duncan je ubacio 14 uz 10 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.