Šest poena Nurkića, Denver slavio u New Orleansu

Pobjeda Denvera

Šest poena Nurkića, Denver slavio u New Orleansu

M. Šljivak

Košarkaši Denver Nuggetsa savladali su večeras kao gosti New Orleans Pelicanse 118:111 uz jako dobru partiju Jusufa Nurkića.

Od samog početka meča Pelicansi su imali prednost. Anthony Davis je bio nezaustavljiv po Nuggetse, a nakon prve dionice domaći košarkaši su imali pet poena prednosti, 26:21.

Uspio je Denver da u finišu prvog poluvremena preokrene rezultat. Odigrali su sjajnu završnicu druge četvrtine i na odmor su otišli sa plus tri, 50:47.

Međutim, treći period Pelicansi otvaraju sjajno. Serijom od 15:2 dolaze do dvocifrene razlike (62:52), a prednost su održavali sve do kraja trećeg perioda. U posljednjih 12 minuta su ušli sa šest poena prednosti 77:71.

Dosta uzbuđenja je donijela posljednja dionica. Uspjeli su Nuggetsi da preokrenu rezultat i da dođu do plus četiri (93:89), ali je novu prednost New Orleansu donio Tyreke Evans s pet vezanih poena.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Anthony Davis na 12 sekundi prije kraja pogađa za 101:99. ali, Faried na drugoj strani pogađa za poravnanje 101:101, a Pelicancima ostaju četiri sekunde za napad.

Davis je promašio šut za pobjedu, te se ušlo u produžetke.

Produžeci donose također veliku borbu. Will Barton je na osam sekundi do kraja poravnao rezultat trojkom na 109:109, da bi zatim Tyreke Evans promašio šut za pobjedu i ušlo se u još jedan produžetak. U drugom produžetku se bolje snalazi tim iz Denvera koji je na kraju slavio pobjedu.

Jusuf Nurkić je za 21 minut na parketu ubacio šest poena, te je imao osam skokova. Kod Nuggetsa je najefikasniji bio Will Burton sa 25 poena, dok je Anthony Davis kod Pelicansa ubacio 36 poena uz 14 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.