Šest poena Nurkića, Harden potopio Nuggetse
Foto: ESPN

NBA liga

Šest poena Nurkića, Harden potopio Nuggetse

E. Škorić

Protekle noći u NBA ligi, pored susreta Toronto Raptors - Brooklyn Nets, odigrano je još devet duela.

Cleveland Cavaliersi su kao veliki favoriti ugostili Atlantu, a Hawksi su s nevjerovatnim procentom šuta iz igre na kraju slavili visoku pobjedu, rezultatom 127:98.

Gosti su doslovno pogađali sve što su bacili. Rešetali su sa svih pozicija koš domaćih, pa su do ulaska u zadnju četvrtinu riješili pitanje pobjednika.

U rešetanju je prednjačio Mack sa 24 poena, koji je za tri gađao šest od šest. Al Horford je ubacio 20 poena, Scott 15, Millsap 14… U domaćim redovima James i Waiters su ubacili po 21 poen. 

Hawksi su i dalje treći na Istoku sa omjerom 18-7, a Cavsi su dva mjesta ispod s omjerom 14-10.

Na Zapadu su derbi odigrali San Antonio Spursi i Memphis Grizzliesi. Gregg Popovich je odmarao Tonyja Parkera, a gosti su nakon produžetaka slavili sa 117:116, dok je regularni dio meča završen sa 92:92.

Opet je španski centar Marc Gasol briljirao, ubacivši 26 poena uz devet skokova. Danny Green je na drugoj strani ubacio 25 poena, Tim Duncan 23 poena uz 16 skokova. Ginobili je ubacio 21 poen. Rijetko se dešava da Popovichev tim gubi dvije za redom, ali eto - dešava se.

Grizzliesi su drugi na Zapadu sa omjerom 21-4, Spursi tek sedmi sa 17-9. Produžetak je bio i u Denveru, gdje su Houston Rocketsi dobili Nugetse sa 115:111. Opet je glavnu riječ vodio James Harden, koji je ubacio čak 41 poen u pobjedi svog tima. Dwight Howard je ubacio 24 poena.

Kod Nuggetsa je Chandler sa 23 poena bio najefikasniji, dok je Arron Affalo ubacio 22 poena. Naš centar Jusuf Nurkić ubacio je  šest poena uz osam skokova i dvije oduzete lopte.

Clippersi su u Los Angelesu dobili Indianu Pacerse sa 102:100. Blake Griffin je meč završio sa 31 poenom, 16 skokova i pet asistencija. Chris Paul je dodao 20 skokova i devet asistencija. TrailBlazersi su, očekivano, sa 104:97, savladali Milwaukee Buckse.

Portland su sa 29 poena predvodili Damian Lillard i sa 23 LaMarcus Aldridge. Brandon Knight je u izostanku Jabarija Parkera uzeo koji šut više, pa je ubacio 24 poena na kraju.

Bez Chrisa Bosha je Miami doživio potežak domaći poraz od Utah Jazza (105:87). Dwayne Wade nije mogao sam iako je ubacio 42 poena. Enes Kanter, centar Jazzera, ubacio je 29 poena.

Dodajmo da je još Dallas sa 117:106 slavio u Detroitu, Phoenix sa 111:106 u Charlotteu, s Boston sa 109:92 je pred svojim navijačima bio bolji od Orlando Magica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije