Šest poena Nurkića, Nuggetsi pali u produžetku

NBA liga

Šest poena Nurkića, Nuggetsi pali u produžetku

E. Škorić

Denver Nuggetsi su u u svom Pepsi Centru, nakon produžetaka, poraženi od Washington Wizardsa (117:115).

Neugodni Wizardsi su uspjeli da dođu do jubilarne 30. pobjede u sezoni i sada su drugi na Istoku, dok je Nuggetsima ovo bio 26. poraz i sve su dalje od osmog mjesta i plasmana u play-off.

Klubovi su se dosta puta smjenjivali u vodstvu. Wizardsi su prvu četvrtinu dobili sa 28:26, ali je na poluvremenu rezultat bio izjednačen (59:59). Denver je početkom treće dionice preuzeo vodstvo koje je održavao do samog ulaska u zadnju četvrtinu.

Gosti iz Washingtona prave preokret, ali je regularni dio susreta završen rezultatom 105:105. Kenneth Faried je imao slobodna bacanja sekundu prije kraja, ali je oba promašio. Wizardsi su se provukli, pa su na krilima Johna Walla u produžetku dobili sa 117:115.

Ty Lawson je ubacio 31 poen za Nuggetse, Wilson Chandler 20 uz devet skokova. Naš Jusuf Nurkić je ubacio šest poena (2-6 iz igre) uz devet skokova i dvije asistencije, te jednu oduzetu loptu. Na parketu je proveo 19 minuta. 

Goste iz Washingtona predvodio je rezervista Kris Humphries sa 21 poenom i 14 skokova, Wall je ubacio 19 uz čak 16 asistencija, a Paul Pierce također 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.