Šest poena Nurkića u teškom porazu Nuggetsa

Solidan učinak bh. košarkaša

Šest poena Nurkića u teškom porazu Nuggetsa

U noći sa subote na nedjelju košarkaši Denver Nuggetsa doživjeli su svoj 29. poraz u ovoj sezoni. Sasvim zasluženo visoku pobjedu u Pepsi Centru slavili su Charlotte Hornetsi, a na kraju je rezultat glasio 104:86 u korist gostiju.

Do 20. ovosezonskog trijumfa Stršljenovi su stigli ponajviše zahvaljujući Zelleru koji je ubacio 21 poen, dok je Kidd-Gilchrist postigao 17.

U redovima domaćin najraspoloženiji za igru je bio Gallinari, a ubacio je 15 poena, iako se ne može pohvaliti pretjerano dobrim procentom šuta. Ubacio je tek pet od šesnaest pokušaja iz igre.

Jedan od najtalentovanijih centara NBA lige, naš Jusuf Nurkić, proveo je na parketu nešto više od 21 minute. Za to vrijeme košarkaš rođen u Tuzli upisao je šest poena (3/9) i sedam skokova, od čega pet u odbrani i dva u napadu, te četiri blokade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.