Šest velikih zemalja krenule u borbu protiv Eurolige
Foto: EPA

Žele najbolje košarkaše u selekciji

Šest velikih zemalja krenule u borbu protiv Eurolige

M. Šljivak

Šest velikih košarkaških federacija uputile su pismo rukovodstvu Eurolige u kojem traže da se promijeni kalendar takmičenja.

Euroliga je ranije odbila prijedlog FIBA o promjeni kalendara takmičenja i tako je napravljen problem reprezentacijama koje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ne mogu igrati sa košarkašima koji nastupaju u Euroligi.

Međutim, velike federacije među kojima su Njemačka, Grčka, Italija, Rusija, Španija i Turska, potpisale su danas izjavu u kojima su pozvali rukovodstvo najkvalitetnijeg evropskog takmičenja da se promjeni raspored dva kola kako bi igrači mogli nastupiti za reprezentaciju.

Također, Savezi ovih zemalja su potvrdili da će pozvati najbolje igrače za utakmice kvalifikacija i zatražili su sankcije Evropske komisije prema rukovodstvu Eurolige.

Šest velikih zemalja su tako počele borbu za prava na sastanku održanom u Genevi, a s obzirom na to da se radi o velikim košarkašim silama, postoji velika mogućnost da će na kraju Euroliga da popusti i da ćemo u kvalifikacijama ipak gledati košarkaše iz najboljih evropskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije