Sfairopoulos: CSKA je moćan, očekujem spektakl
Foto: EPA

Trener Olympiacosa

Sfairopoulos: CSKA je moćan, očekujem spektakl

Ekipa Olympiacosa narednog vikenda učestvovaće na završnom turniru Eurolige u Istanbulu, gdje će za rivala u polufinalu imati moskovski CSKA.

Trener Pirejaca Ioannis Sfairopoulos izjavio je uoči Final Foura da je njegova ekipa autsajder protiv aktuelnog prvaka, kao i da očekuje veliku borbu i spektakl u dvorani "Sinan Erdem".

"Sve četiri ekipe imaju šanse za najviši plasman i siguran sam da će biti dosta uzbudljivo naredne sedmice. CSKA je jedan od najtalentovanijih timova. Moraćemo na teren izaći fokusirani, spremni da odigramo na veoma visokom nivou svih 40 minuta", rekao je 50-godišnji stručnjak.

"Teodosić i De Colo su nosioci ekipe, ali ne smijemo potcijeniti ni ostale igrače", dodao je Sfairopoulos.

Olympiacos je poražen u oba susreta sa Moskovljanima u regularnom dijelu sezone. U prvoj utakmici odigranoj u Pireju, aktuelni šampion Evrope slavio je sa 81:75, a nešto više neizvjesnosti bilo je u Moskvi (90:86).

"Dobro smo analizirali te utakmice i ne bi trebalo da ponovimo iste greške. Ispred nas je jako težak zadatak, igrači obje ekipe biće pod velikim pritiskom i teško je unaprijed davati bilo kakve prognoze", izjavio je Sfairopoulos.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Duel Olympiacosa i CSKA na rasporedu je narednog petka (17.30h), a istog dana na teren će izaći Fenerbahče i Real (20.30h).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi