Sfairopoulos: U prvom poluvremenu igrali smo sjajnu odbranu

Trener Olympiacosa

Sfairopoulos: U prvom poluvremenu igrali smo sjajnu odbranu

D. Vejo

Košarkaši grčkog Olympiacosa sinoć su nakon produžetka bili bolji od Crvene zvezde (64:66) u okviru 27. kola Eurolige.

Trener gostujućeg tima na ovom susretu ističe da je njegova ekipa igrala sjajnu odbranu u prvom poluvremenu, te da je ulazak Dimitriosa Agravanisa u igru bio ključan detalj na meču.

"U prva dva kvartala igrali smo najbolju odbranu do sada u takmičenju. Iznenadili smo Zvezdu i pokrili sve aspekte utakmice i njihove napadačke opcije. Tokom pauze, rekao sam igračima da će oni da se probude i da nam odgovore na sve to. To se i dogodilo. Bilo nam je veoma teško u drugom dijelu, bili smo pali u napadu, a domaćin je to znalački iskoristio i stigao do lakih poena. Ipak, na kraju smo uspjeli preko Agravanisa koji je nakon ulaska u igru postigao devet vezanih poena da stignemo do pobjede", izjavio je trener Olympiacosa, Ioannis Sfairopoulos.

Grci će u narednom, 28. kolu na svom parketu dočekati lidera ekipu Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi