Shabazz Napier vodio UConn do trijumfa pred 80.000 gledalaca

Odigrana finalna utakmica NCAA turnira

Shabazz Napier vodio UConn do trijumfa pred 80.000 gledalaca

Utakmice NBA lige sinoć se nisu igrale, a razlog je vrlo jednostavan. Na rasporedu je bilo finale koledž košarke, a u finalnoj utakmici završnog NCAA turnira Connecticut Huskiesi slavili su protiv Kentucky Wildcatsa 60:54. 

Utakmica se igrala u Arlingtonu na AT&T stadionu pred skoro 80.000 gledalaca. Connecticut je do pobjede došao na krilima sjajnog Shabazza Napiera koji je protiv Kentuckyja ubacio 22 poena, ubilježio šest skokova, kao i tri asistencije i tri ukradene lopte za 39 minuta provedenih na parketu. Ryan Boatright je dodao 14 poena u trijumfu njegove ekipe. 

Na drrugoj strani James Young je postigao 20 poena. Huskiesi tokom cijelog susreta nisu gubili, a Kentucky je najbliže vodstvu bio osam minuta prije kraja susreta kada je prišao na samo minus jedan. Heroj Wildcatsa iz polufinala Aaron Harrison ovaj put nije bio precizan i njegova ekipa ostala je bez pobjede. Vjerovatno ključ trijumfa Huskiesa leži u činjenici da su Wildcatsi sinoć promašili 11 slobodnih bacanja(13-24). 

"Vidio sam saigrače kako slave. Osjećaj je bio nevjerovatan. Prošle godine su nas kaznili, a mi smo se vratili i kaznili njih," rekao je nakon utakmice Napier. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.