Shaq se pridružio legendama
Velika karijera Shaqa

NBA rezultati

Shaq se pridružio legendama

U NBA ligi su sinoć odigrane dvije utakmice, a u obe su pobjede slavili domaći timovi. Cleveland je pobjedom započeo seriju domaćih utakmica. U narednih 12 utakmica Cavsi će čak deset puta igrati na svom parketu, što je idealna prilika da se dodatno učvrste na vrhu Istoka.

Nakon gostujuće turneje Cleveland se vratio u svoju Quicken Loans Arenu i u prvom meču slavio pobjedu protiv Toronta 108:100. Ipak, pobjeda Cavsa ostala je u sjenci velikog uspjeha Shaquillea O'Neala koji je od sinoć peti najbolji strijelac u historiji NBA lige.

"U karijeri sam promašio oko 5.000 slobodnih bacanja, a da sam pogodio barem pola njih sada bih imao oko 30.000 poena. Ipak, moram priznati da sam veoma sretan. Ispred mene su velika imena NBA lige, a također iza mene je ostao veliki broj sjajnih i velikih igrača", rekao je nakon utakmice veliki Shaq.

LeBron James je predvodio Cavse do pobjede sa 28 poena, 11 asistencija i 9 skokova. Samo jedan skok mu je nedostajao da ostvari deseti triple-double učinak. James je odigrao sjajnu utakmicu u kojoj je imao nekoliko zakucavanja koja se viđaju samo na All-Star utakmicama.

Veliku pomoć je James imao u Mo Williamsu koji je ubacio 22 poena, a Shaq je upisao 16 poena. Najbolji u redovima Toronta bio je Chris Bosh sa 21 poenom i 10 skokova, Andrea Bargnani je dodao 19, a Hedo Turkoglu 10, ali je veći dio vremena proveo na klupi zbog problema s ličnim greškama.

U drugoj utakmici Miami nije imao problema protiv Indijane (113:83). Utakmica je bila gotova već u prvoj četvrtini kada je Miami otišao na plus sedamnaest (36:19). Dwayne Wade je od svojih 32 poena čak 18 ubacio u prvih deset minuta utakmice.

Veliku pomoć je Wade imao u Michaelu Beasleyu koji je upisao 21 poen i 10 skokova, Jermaine O'Neal je dodao 10 poena. Kod Pacersa je prvo ime bio Brandon Rush sa 17 poena i 10 skokova, Dahntay Jones je dodao 13, a Troy Murphy 11 poena i 10 skokova.

Rezultati:

Cleveland – Toronto 108:100
Miami – Indiana 113:83

Pet najboljih strijelaca u historiji NBA

1. Kareem Abdul-Jabbar 38.387 poena
2. Karl Malone 36.928
3. Michael Jordan 32.292
4. Wilt Chamberlain 31.419
5. Shaquille O'Neal 28.014

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.