Šibenik bolji od Cibone za finale s Cedevitom

Sulejmanović ubacio četiri poena

Šibenik bolji od Cibone za finale s Cedevitom

E. Čaušević

Košarkaši Šibenika savladali su večeras Cibonu u meču polufinala Kupa Krešimira Ćosića.

Iako su mnogi očekivati da će sutra u finalu igrati dvije zagrebačke ekipe, Cedevita i Cibona, na kraju su košarkaši Šibenika odlučili pomrsiti račune. Šibenik je protiv Cibone večeras u Baldekinu slavio sa 87:79.

Cibona je bolje otvorila večerašnji meč te je nakon prve četvrtine vodila sa 22:17. Ipak, Šibenik je u drugoj dionici zaigrao dosta bolje i na pauzu se otišlo kod rezultata 36:36.

Treća četvrtina večeras je bila odlučujuća jer je Šibenik uspio napraviti razliku koju zagrebački tim nije mogao stići (28:17). Cibona je pokušala do kraja meča da se vrati rezultatski, ali je Šibenik sačuvao prednost i osigurao kartu za sutrašnje finale protiv Cedevite.

Najefikasniji igrač u ekipi Šibenika večeras je bio Ivan Novačić sa 27 poena, dok je Josip Bilinovac dodao 19. U ekipi Cibone istakao se Luka Žorić sa 18 poena. Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović igrao je nešto više od 10 minuta i uz četiri poena dodao je tri skoka i jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi