Siena slavila u Malagi, poraz Panathinaikosa

Euroliga

Siena slavila u Malagi, poraz Panathinaikosa

E. Škorić

Košarkaši Siene slavili su u gostima kod Unicaje Malage prvu ovosezonsku pobjedu u Euroligi.

Unicaja je ugostila italijanski sastav ko favorit, ali Siena je uspjela na kraju da pobijedi rezultatom 75:73. Erick Green sa 2, odnosno Daniel Hackett sa 19 poena najzaslužniji su za slavlje gostiju. 

Unicaju je predvodio Caner-Medley sa 18 poena, Zoran Dragić je ubacio 16, a Jayson Granger 15 poena.

Maccabi je u derbiju grupe D ugostio Panathinaikos i na kraju slavio sa 75:68. David Blu i Joe Ingles ubacili su po 14p oena, Ricky Hicman 13, Shawn James 12 poena... 

U sastavu gostiju iz Grčke Stephane Lasme je ubacio 13, a Nikos Pappas 12 poena. Zakazao ej Dimitris Diamantidis, koji je uacio samo pet poena uz 0/4 šut za dva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.