Simmons i Embiid srušili Rakete
Foto: EPA

Davisovih 39 poena u porazu Pelicansa

Simmons i Embiid srušili Rakete

Philadelphia 76ersi su gostovali u Houstonu gdje su, predvođeni Joelom Embiidom i Benom Simmonsom, uspjeli savladati Rocketse rezultatom 115:107.

Gosti na samom otvaranju utakmice prave seriju 6:0 i preuzimaju vodstvo. Rocketsi su uspjeli doći do izjednačenja polovinom prve dionice, ali su 76ersi odmah vratili prednost koja je do kraja prve četvrtine narasla na 10 poena razlike.

Phila je od polovine prve četvrtine do kraja susreta bila u prednosti, a iako su Rocketsi nekoliko puta uspjeli smanjiti zaostatak na poen ili dva, na kraju nisu uspjeli izbjeći poraz.

Najefikasniji u ekipi 76ersa je bio Ben Simmons sa 24 poena, dok ga je pratio Joel Embiid sa 22 poena. Odličnu partiju je pružio i Luwawu-Cabarrot koji je ubacio 17 poena, dok je Dario Šarić dodao 14.

U ekipi Houstona je najefikasniji bio James Harden sa 29 poena, dok je Eric Grodon dodao 25. 

Orlando je upisao pobjedu nad New Orleansom rezultatom 115:99, a košarkaši Magica su susret prelomili u zadnjem periodu.

Iako je u zadnju četvrtinu ušao sa prednošću od tri poena, Orlando je sjajnom serijom vrlo brzo stigao do čak plus 17, pa su košarkaši ove ekipe lagano priveli susret kraju.

U ekipi Orlanda su izuzetno raspoloženi bili Evan Fournier, Nikola Vičević i Jonathon Simmons, te su sva trojica postigla po 20 poena. Marreese Speights je dodao 18, a Aaron Gordon 17 poena.

Ni sjajna partija Anthonyja Davisa koji je upisao 39 poena i 10 skokova nije bila dovoljna Pelicansima da izbjegnu poraz. DeMarcus Cousins je ubacio 12 i upisao isto toliko skokova, dok je Holiday postigao 11 poena.

I Charlotte Hornetsi su uspjeli doći do pobjede i to nad Memphis Grizzliesima rezultatom 104:99.

Hornetsi su upisali trijumf iako su Grizzliesi većim dijelom susreta bili u prednosti.

Ipak, Hornetsi su u samom finišu susreta uspjeli stići do preokreta, a na kraju i pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio sjajni Kemba Walker sa 27 poena. Jeremy Lamb je postigao 17, a Malik monk 13 poena.

Kod Memphisa se istakao Tyreke Evans sa 19 poena i 10 sokokova, dok je Mike Conley postigao 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi