Simmons prvi, Bender četvrti pik na NBA draftu

Philadelphia 'progledala'

Simmons prvi, Bender četvrti pik na NBA draftu

U noći sa četvrtka na petak u Brooklynu je održan NBA draft.

Nakon očajne sezone, Philadelphia je malo "progledala" te je kao prvog pika izabrala Australijanca Bena Simmonsa (19) sa univerziteta LSU. 

Radi se o krilnom igraču visokom 208 centimetarata, kojeg odlikuje sjajan prodor licem prema košu. Simmons takođe važi za dobrog skakača, a posjeduje i dobar osjećaj za asistenciju. Na koledžu je proveo samo jednu godinu, a prosječno je bilježio 19.2 poena, 11.8 skokova i 4.8 asistencija.  

Brandon Ingram sa Dukea izabran je od strane Lakersa kao drugi pik, dok su Celticsi sa kao trećeg pika odabrali Jaylena Browna.

Čapljinac Dragan Bender, koji nastupa za Hrvatsku, bio je visoko pozicioniran. Njega su sa četvrtog mjesta izabrali Phoenix Sunsi. Hrvatska je imala još dva dobro pozicionirana košarkaša na draftu. U pitanju su Ante Žižić i Mostarac Ivica Zubac. Žižić je završio u Bostonu kao 23. pik, dok bi Zubac karijeru trebao da nastavi u Lakersima (32. pik)

Sada već bivši košarkaš Mega Leksa i potencijalni reprezentativac Srbije Rade Zagorac završio je u Memphisu (35. pik). Prethodno su ga izabrali Boston Celticsi.

pick igrač tim
1. Ben Simmons Philadelphia
2. Brandon Ingram Lakers
3. Jaylen Brown Boston
4. Dragan Bender Phoenix
5. Kris Dunn Minnesota
6. Bruddy Hield New Orleans
7. Jamal Murray Denver
8. Marquese Chriss Sacramento
9. Jakob Poeltl Toronto
10. Thon Maker Milwaukee
11. Domantas Sabonis Orlando
12. Taurean Prince Utah
13. Georgios Papagiannis Phoenix
14. Denzel Valentine Chicago
15. Juan Hernangomez Denver
16. Guerschon Yabusele Boston
17. Wade Baldwin Memphis
18. Henry Ellenson Detroit
19. Malik Beasley Denver
20. Chris LeVert Indiana

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti