Simone Pianigiani objavio prošireni spisak za Eurobasket

Talijani u Sloveniji napadaju medalju

Simone Pianigiani objavio prošireni spisak za Eurobasket

Talijani ove godine na Eurobasketu žele napraviti iskorak i dobrim nastupima izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

Očekuje se odziv NBA zvijezda, među kojima su i Andrea Bargnani, Marco Belinelli, ali i novi član najjače lige na svijetu Gigi Datome. 

Selektor Italije Simone Pianigiani na pripreme je pozvao 19 igrača, a vidjet ćemo ko će biti putnici u Sloveniju. Na spisku se nalaze: 

Aradori Pietro, Bargnani Andrea, Belinelli Marco , Cavaliero Daniele, Cinciarini Andrea, Cusin Marco, Datome Luigi, Diener Travis, Gentile Alessandro, Gigli Angelo, Hackett Daniel, Mancinelli Stefano, Melli Nicolo, Poeta Giuseppe, Polonara Achille, Rosselli Guido, Vitali Luca, Magro Daniele, Moraschini Riccardo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije