Sixersi sa zvukom sirene

NBA play-off

Sixersi sa zvukom sirene

Igrači Philadelphia 76ers iznenadili su Orlando Magic šutem u zadnjoj sekundi što im je donijelo pobjedu rezultatom 96:94 i vodstvo u doigravanju. Klupa Philadelphie pripremila je mali trik.

Svi su očekivali akciju Iguodale, ali je lopta išla na ThaddeusaYounga koji je izigrao najboljeg odbrambenog igrača NBA Dwighta Howarda i polaganjem doveo 76 erse do vodstva (2:1).

Howard je bio najefikasniji igrač sa 36 koševa, a dodao je i 11 skokova. Prvo ime kod 76 ersa bio je Miller (24).

Treći trijumf ostvarili su i Cavsi sa LeBron Jamesem. Leteći James je meč završio sa 25 poena, od čega je 11 ubacio u posljednjoj četvrtini. Detroit Pistonsi su došli na rub eliminacije, ali su toga bili svjesni i prije duela sa Cavaliersima.

Houston Rockets su poveli sa 2:1 u seriji trijumfom nad Portland Trail Blazersima (86:83). Rocketse su predvodili  Luis Scola s 19 i Shane Battier koji je postigao 16. Blazersi su gubili 11 koševa u zadnjoj četvrtini i zahvaljujući tri trojke meč su učinili zanimljivim, ali je na tome i ostalo.

Rezultati
Detroit Pistons  - Cleveland Cavaliers 68:79 (0:3 u seriji), Philadelphia 76ers - Orlando Magic 96:94 (2:1), Houston Rockets  - Portland Trail Blazers 86:83 (2:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti