Sjajan meč u Bostonu: Celticsi pobijedili Wizardse
Foto: EPA

Boston poveo s 1:0 u seriji

Sjajan meč u Bostonu: Celticsi pobijedili Wizardse

M. Šljivak

Košarkaši Boston Celticsa i Washington Wizardsa otvorili su večeras polufinalnu seriju Istočne konferencije, a u prvom meču Celticsi su na svom terenu slavili pobjedu rezultatom 123:111.

Loše je domaći tim ušao u meč. Ostali su bez poena u prve četiri minute, što su Wizardsi iskoristili da povedu sa 16:0.

Održavali su gosti iz Washingtona prednost u prvoj dionici nakon koje su imali prednost od 38:24.

Međutim, Boston se vratio u drugoj dionici. Sjajnom timskom igrom su smanjili zaostatak i na odmor su otišli sa minusom od samo pet poena, 64:59.

Dobar dio prvog dijela igrali su bez Isaiaha Thomasa kojem se ukazivala pomoć nakon što je ostao bez zuba, ali je omaleni bek Bostona u trećoj dionici dominirao.

Utakmica je otišla potpuno na stranu Celticsa. Thomasu su se priključili Al Horford i Jae Crowder i nakon treće dionice domaći su imali plus od 15 poena, 95:80.

Uspjeli su gosti da se vrate u meč sjajnim otvaranjem posljednje dionice. Međutim, Crowder i Horford su tad stupili na scenu i do kraja je Boston razbio Washington za vodstvo od 1:0 u seriji.

Isaiah Thomas je u ovom meču ubacio 33 poena uz devet asistencija, Jae Crowder je ubacio 24, dok je Al Horford bio na korak od triple-doublea. Meč je završio sa 21 poenom, 10 asistencija i devet skokova.

Kod Washingtona Bradley Beal je ubacio 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi