Sjajan nastup Nurkića u novoj pobjedi Cedevite

Odlična partija bh. centra

Sjajan nastup Nurkića u novoj pobjedi Cedevite

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić, nastavio je sa fantastičnim partijama u prvenstvu Hrvatske. Njegova Cedevita je na svom parketu savladala Šibenik 83:65 uz sjajnu partiju Nurkića.

Šibenik se dobro držao u prvom poluvremenu protiv favorizovane Cedevite. Nakon prvih 10 minuta rezultat je bio neriješen (15:15), a do poluvremena je domaći tim uspio da napravi šest poena prednosti, 36:30.

Nastavak susreta je donio mnogo bolju igru Cedevite. Nurkić, Bilan i Smith su bili nezaustavljivi za goste iz Šibenika. Nakon 30 minuta igre bilo je plus 12 za Cedevitu, 61:49, dodatno je domaći tim  do kraja povećao prednost na konačnih 18 razlike.

Sjajno je Nurkić odigrao u ovaj susret. Ubacio je 15 poena, te je imao i šest skokova. Isti broj poena je imao i Nolan Smith, a Miro Bilan je ubacio 16 poena. Kod gostiju je Bašić susret završio s 24 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.