Sjajan nastup Stipanovića u pobjedi Trabzonspora

EuroChallenge, 1. kolo

Sjajan nastup Stipanovića u pobjedi Trabzonspora

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su mađarski Atomeromu 103:81 u susretu 1. kola EuroChallenge kupa, a Andrija Stipanović je odigrao odličan meč.

Gosti su sjajno ušli u meč. Poveli su s 10:0, ali je Trabzon potom ubacio u brzinu više, te su preokrenuli rezultat u svoju korist. Nakon prve dionice Trabzon je imao tri poena prednosti (25:22).

Mađarski tim je priključak u ovoj utakmici držao sve do finiša prvog poluvremena. Trabzon je u završnici ovog dijela igrao zaista sjajno, te su na odmor otišli sa 12 poena prednosti 48:36.

Nastavak je donio potpunu dominaciju Trabzona. Bez većih problema su podizali prednost, te su na kraju slavili pobjedu od 22 razlike.

Andrija Stipanović je bio sjajan. Ubacio je 14 poena i imao je osam skokova za 22 minute na parketu, a najefikasniji je bio Sean Marshall sa 24 poena i osam asistencija. 

Za goste je Jarrod Jones ubacio 17 poena, te je imao šest skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.