Sjajan preokret Warriorsa, Westbrook nezaustavljiv

NBA liga

Sjajan preokret Warriorsa, Westbrook nezaustavljiv

M. Šljivak

Pet utakmica NBA lige odigrano je u noći s nedjelje na ponedjeljak, a gostujući timovi su upisali čak četiri pobjede.

Najuvjerljivija je bila Philadelphia koja je savladala Detroit Pistonse 97:79  uz zaista dobru timsku igru. Philu je do trijumfa vodio Robert Covington, dok Pistonsima nije pomoglo ni 28 poena Marcusa Morrisa.

Do 21. pobjede u sezoni su stigli Golden State Warriorsi. Oni su kao gosti uz dosta muke savladali Minnesotu 116:108 i to zahvaljujući fantastičnoj posljednjoj dionici koji su dobili 38:20.

Klay Thompson je predvodio Warriorse sa 30 poena, dok su na drugoj strani po 25 ubacili Zach LaVine i Karl-Anthony Towns.

Russell Westbrook sinoć nije imao triple-double, ali je ponovo bio sjajan, te je s 37 poena i 12 skokova odveo Oklahomu do pobjede nad Bostonom (99:96).

Pelicansi su kao gosti nakon produžetka savladali Phoenix 120:119, dok su New York Knicksi u slavili u Staples Centru protiv Los Angeles Lakersa 118:112.

NBA liga:

Detroit - Philadelphia 79:97

Minnesota - Golden State 108:116

Oklahoma - Boston 99:96

Phoenix - New Orleans 119:120

LA Lakers - New York 112:118

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi