Sjajna Kizer za novu pobjedu Olympiacosa

Bh. reprezentativka igra sjajno

Sjajna Kizer za novu pobjedu Olympiacosa

E. Dindić

U okviru 12.kola prvenstva Grčke za košarkašice sastale su se domaća ekipa Arisa i Olympiacos naše naturalizovane reprezentativke Lynette Kizer.

Ubjedljivu pobjedu su odnjele gošće iz Pireja rezultatom 102:51, te tako zabilježile 12 pobjedu u isto toliko kola. 

Fantastičnu partiju pružila je naša reprezentativka Lynette Kizer koja je za 17.minuta na parketu postigla 20 poena dodala 9 skokova, te sa 30 indexom bila najbolja košarkašica u svom timu i najzaslužnija za 12 pobjedu u prvenstvu.

Kizer igra sjajnu sezonu u Grčkom prvenstvu i nakon 12.kola nalazi se na prosjecima od 16,3 poena 6,3 skoka i 1,7 asistencija. Statistički gledano najbolja je košarkašica svog tima. 

Iduće 13.kolo na rasporedu je 5.2.2016 kada ekipa Olympiacosa na svom terenu dočekuje ekipu Kronosa AD. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi